Julmust är gott. Vi har bunkrat upp med 8 flaskor för den här veckan.

Och så var man hemma i det norske land igen. Johan jobbar natt, så det blir bara jag och Erik hemma inatt.
Förut köpte Henrik sånt där vin-kit som man bara ska tillsätta vatten och några påsar med jäst och grejer, och så ska det stå och bli vin av det. Vi blandade iallafall förut och tänkte att vi ska dricka det på Lucia-festen. Haha, vi får väl se hur gott det blir. :P

Haha, just det, världen är så liten! Min farbror Henrik har börjat träffa en tjej, som han/vi inte bara har gemensamma vänner med, utan idag upptäckte vi att min pappas gamla kompis sen way back, "Anden", är hennes bror.
På stan förut: "Vart försvann Jocke nu då?", "Hmm.. Han står där borta och pratar med....... Min bror!" Haha :D

Nu ska jag se på filmen Prime. Jag har ingen som helst aning om vad den handlar om, men det brukar bli helt okej ändå.
Puss. :)

Min första tusch-teckning! (Sen jag var ett barn alltså)




Och det är verkligen något jag behöver öva mig mer på. (Och behöver jag ens säga att pennorna är köpta på typ BR Leksaker för säkert sjuåttanio år sen?) Men kul var det och definitivt något som jag vill testa igen! Synd bara att jag bara hade typ fem pennor eller något och inte hade så mycket till val när det gäller färgerna.

Nu ska jag ta mig ett bad. Sen ska jag titta på andra DVD:n av Pelle Svanslös julkalender. Åhja, här är det julstämning som gäller. Imorgon ska jag på skyltsöndag. Mm, det ska jag. :)
Pussi.

Med ljus från vårt fönster.



(Såhär ser jag ut idag. Strax under brösten sitter min fabbokjol. Den har jag haft på mig flera dagar i veckan sen jag köpte den i mars. Undrar när jag tröttnar på den.)


Om tio minuter slutar Mia och efter det ska jag bli upphämtad och fara till Sverige. SverigeKarlstadSverige. På söndag är det skyltsöndag och det måste man ju gå på. Hejdå, Oslo. Vi ses igen på söndag.

Du är inte så fin, men det är nåt med dig.

Varför intalade jag mig för några år sen att tjejer sjunger fult, dåligt, tråkigt? Hade jag aldrig hört någon tjej med talang förr eller var jag helt enkelt bara dum i huvudet?
Hur som helst så kan jag inte sluta lyssna på Hello Saferide/Säkert!. Har inte helt lyssnat mig in på senaste skivan, men jag håller på. Jävla idiot som missade henne på John Dee i tisdags. Hoppas att hon kommer på Arvikafestivalen (som jag fick en biljett till i 20-årspresent av mami).

Puss.

På söndag är det första advent.

Ojojoj som jag har målat på igår och idag. Jag skulle hemskt gärna visa upp lite, men det är folk som ska ge bort i julklapp, så vi får se när jag kan visa.
Imorgon ska jag till Sverige och den här gången måste jag träffa Johannis. Dricka vin och prata massamassa. Hoppas inte att hon får för sig att hon måste greja med annat just den här helgen.
Puss.

Och för att det snart är jul...

... så får ni ju inte glömma att skicka ett fint julkort till era nära och kära. Iallafall till era närmaste.
Jag har skickat efter 100 stycken julkort, i två olika varianter. Det ena skickar och ger jag till mina närmaste. Den andra sorten tänkte jag att ni läsare kan få skicka till era i utbyte mot en mindre summa. Maila mig på [email protected] om det låter intressant.

Julkortet ser ut såhär:



Jag skickar det till angiven adress och om man vill så klistrar jag även på det på ett fint papper och skriver vem det är ifrån (eller annan önskad text).

Puss. :)

Snart är det jul igen.












Idag ska vi baka pepparkakor, dricka glögg och varm äppelcider hemma hos Johan. Myspysjuligt! Därför kände jag att en julig bild var på sin plats.

Lördag i Karlstad.

Åh, jag finner ingen inspiration till något alls! Och jag är så sjukt trött efter arbetsveckan. Det är ingen lek att leka med 18 barn i sju och en halv timme var vardag. Men det går iallafall bättre och bättre ju mer jag lär känna ungarna och det är ju alltid positivt. Nu vet ju till och med de flesta vad jag heter på Blå. Yay. Jag ska jobba där på måndag också, sen vet jag inte hur mycket jobb det blir.

Idag bjuder mamma på middag och sen födelsedagspresent. Undrar vad det kan vara.
(Inspiration, finn mig)

Vinnaren av tävlingen!

Med motivationen: "Ja, varför ska jag ha denna affisch? Jag tycker jag ska få den för att jag skulle helt enkelt bli galet glad utav det. Det var du som fick mig att börja måla tavlor själv för ett år sedan och jag har alltid inspirerats jättemycket av dig (vilket du kanske har sett :P). Det skulle vara obeskrivligt kul att få ha en bild gjord av dig på väggen. Att måla lugnar mig och har gjort mig till en lyckligare människa. Det har jag dig att tacka för så jag hoppas jag vinner denna tävling. :)"


Grattis, Mikael! Jag har sett hur du har inspirerats av mig och jag tycker att det är jättekul! Det är nog den bästa belöningen man kan få när man målar.

Du kan ju kontakta mig på min mail: [email protected] (eller bilddagboken om du föredrar det).

Babbel igen. Läs inte (bara om du vill sova).

Idag har jag varit på dagiset igen. Vi var på tur ute i Sognsvann. Det var självklart extra kallt ute idag och det började snöa lite. Men det gjorde inte så mycket. Jag hade på mig massa kläder och frös faktiskt inte så mycket, bara ansiktet blev fruset. Och så börjar mössan klia om jag har på mig den för länge. Nej, jag gillar att vara inomhus och måla med barnen. Jag får frågan flera gånger om dagen hur det kommer sig att jag klarar att rita så bra, och att de själva aaaaldrig skulle klara att rita sådär. "Jeg klarer ikke å tegne sånn!", "Jooooda, du kan hvis du pröver, du er jo så flink!". Hmm, ja, jag pratar norska hela dagarna och Johan vill att jag ska börja prata så hemma också. :(

På fredag blir det hem till Sverige. Yay! Jag sover nog hos Johan på fredag, och på lördag blir det finmiddag hemma hos mamma, och då ska jag få min födelsedagspresent. Ja, här blir det sena presenter, men jag bor ju faktiskt i ett annat land. Imorgon ska jag ringa på ett jobb också, en interiörbutik. Biffen som fixat numret åt mig, vill ha folk på direkten, tydligen. Och det vore ju kul! :)

Nej, nu ska jag se på Desperate Housewives och sen ska jag sova. Upp klockan sju imorgon. (Eller snooza till halv åtta ;P)
Puss!

Vardag och babbelsvabbel. Vem orkar ens läsa?

Imorgon gör jag min tredje dag på ett dagis här i Oslo. Jag har fått kontrakt på denna veckan ut. Det är en rätt så mysig barnehage, som det så gulligt heter. Jag jobbar på blå avdelning, ett gäng ungar, strax under 20 stycken på fyra och fem år. Det är väldigt svårt, vill jag lova. För det första så snackar jag norska med ungarna. Jag föll tillbaks i språket direkt när jag började försöka (har ju gått två år i norsk skola i grundskolan). Men jag pratar svenska med personalen så jag tycker att det blir skitpinsamt när personalen hör mig prata norska med ungarna, vet inte varför, haha. Kanske för att det känns som att jag gör till mig, men ungarna fattar ju inte vad jag säger om jag pratar svenska, jag försökte ju det lite först. Sen känner jag ju inte barnen, kan inte alla namn än och har i princip aldrig jobbat med barn tidigare. Jag känner mig som en praktikant. Eller som en sommarjobbare genom kommunen. Men allt det här känns nog så bara för att jag är ovan, hoppas jag.

Jag vet iallafall inte om jag kommer få vara där längre än den här veckan, så idag har jag sökt lite fler jobb. Och imorgon ska jag iväg och lämna in CV på ett ställe som jag blivit tipsad om genom en bekant. Inte på ett dagis den här gången.

Nu ska jag iallafall sova, klockan börjar bli vääääldigt mycket för mig och jag ska ju upp rätt tidigt.
Imorgon utser jag en vinnare i tävlingen, förresten. Så än finns chansen att vinna. :)
Puss.

Tävling!

Vem vill ha den här affischen nedan på sin vägg? Skriv en kommentar om varför du tycker att just du ska få den här, så utser jag en vinnare om ett par dagar.
Vinnaren får tavlan hemskickad inom en vecka.




Kom igen nu! :)

Rosarosarosa.










Väldigt gulligt och flickigt fick det bli den här gången. Inga döda djur eller blod. Bara massa blommor, såpbubblor och jååwzaah himmel.

Guldlock.












Hon ser ganska oskyldig ut efter att ha slaktat tre björnar, ändå.

Lite sömn i Oslo.

Igår fick vi flytta in i lägenheten. Känns rätt coolt, faktiskt. Pappa och Patrik kommer hit med lite grejer från Sverige i eftermiddag. Hoppas att det inte blir för jobbigt att bära och ha sig för dom bara.

Inatt fick jag ingen sömn. Strax efter tre på natten försökte jag sova, trots att jag inte kände mig ett dugg trött. 07:20 klev jag upp utan en enda minuts sömn. Det suger rätt hårt, men jag får väl helt enkelt försöka hålla mig vaken hela dagen och lägga mig rätt tidigt ikväll istället. Låter som en bra idé.

Nu tror jag Johan pratar med den flinke Magda i telefon. Det är våran hyresvärds assistent.

Rödluvan och vargen.














Ja, man ser allt en del slarvigheter när jag zoomar in sådär mycket. Men det bjuder jag på.
Puss och godnatt.

Torsdag.

Nu har det gått fyra dagar och Barnehageressursen har inte ringt in mig. Varför anställa så många om man ändå inte behöver alla? Dåligt, tycker jag. Erik jobbar ju också för Barnehageressursen. Bra där, två stycken i samma hem. För Erik har ju flyttat hit nu.
Imorgon ska jag på intervju på Game Stop. Dock är det bara deltid, men det är ju bättre än inget! Och hur kul vore det inte att stå i en spelaffär om dagarna? :)

Lägenheten.

Jag tror att Huseby äntligen har sagt något av värde angående lägenheten. "K kan skrives ant på fredag. Jeg kontakter deg. JH". Jepp, då blir det väl antagligen kontraktskrivande på fredag. Det var på tiden, tycker jag.

Rödluvan.



Jag var Rödluvan på festen i lördags! Rödluvan med rödvinsfläckar. Jag har haft funderingar på att klä ut mig till Rödluvan i flera år, så nu äntligen blev det dags. : )
Och jag vet redan vad jag ska klä ut mig till nästa år. Gash, jag gillar att klä ut mig. Maskerad snart? Ja, just det! Det är ju Luciamaskerad här i samband med Mias födelsedag i december. Det ska bli roligt.
Puss.

20-årsfest/Halloweenparty.

Ja, lokalen styrdes i sista sekund i lördags och det kom ju faktiskt lite folk, trots allt. Jävligt kul hade jag (dock drack jag väl lite för mycket, som alltid när jag har obegränsat med alkohol). Ja, det var en bra fest. Sjukt besviken på att ingen av mina typ tre enda vänner kom. Mia hade trots allt styrt chaufför för den som ville åka till och från festen, hela natten. Jaja, skyll er själva, för jag kommer inte ställa upp för er i framtiden.

Mick (lillebror på 16 år) satt och spydde i en påse, pappa och farbror Patrik satt och skrattade hur länge som helst åt det. Så är det i våran familj.
Hemma vid 6-tiden på morgonen och åkte tillbaks till Oslo senare på kvällen. Alla var skitbakis.

Lite bilder kommer senare när jag orkar, vare sig ni vill det eller inte.

Äntligen är mina affischer här!




Nämen titta! Jag har fått hem en massa affischer som jag beställde för någon vecka sen. Det är nämligen så att folk har frågat lite om man kan köpa såna teckningar som jag målar i Photoshop. Och det kan man! Faktum är att jag redan har börjat sälja. Så kom igen nu, det är bara att beställa. Har jag inga på lager så beställer jag bara nya.

Priserna ligger på 200-500:-, då den största som kostar 500:- är 50x75cm på ett ungefär, beroende på vilket format teckningen har.

Kolla bara under kategorin "Konst och annat kladd" här till vänster, så finns alla mina digitala teckingar där.
Vill man köpa någon så är det bara att malia till [email protected]

Puss! :)

Jag har röda naglar idag.

Igår var jag hemma hos Johan och blev bjuden på tacos av hans familj. After Eight-tårta fick jag också. Och Corona, och vin. Världens bästa vin. Jag fick även en flaska vin i present, och ett presentkort på H&M. Bara för att jag för en gångs skull har råd att shoppa, så finns där ingenting. Bättre lycka nästa gång. Jag ska minsann ta en tur ut till H&M på Bergvik. Av någon konstig anledning finns det nu för tiden mycket bättre kläder där än i stan (inbillar jag mig iallafall).

Imorgon är festen också. Som jag inte lyckats styra någon lokal till. Det har gett mig magvärk hela veckan, speciellt idag. Men det är väl bara att ge upp och ge med sig. Grums är väl bättre än ingenting alls. Det dumma är ju bara att de flesta av  mina vänner inte tycker att det är värt att åka tre mil för att fira mig (pik, pik, ansträng er!), så preciiiiiiis som vanligt blir det väl jag och släkten (vilket iofs inte är fel eller tråkigt på något sätt, men det vore så jävla kul om mina vänner också kunde vara med ibland). Jaja, jag får väl se imorgon vilka som är änglar och följer med och vilka som dissar. (Kom igen, kom igen!).