Karlstad.

Igår när jag kom hem från Norge rätt sent på kvällen så fanns det tårta! Två stycken. Och pappa var här, och farmor, Patrik, Jessica, Saga, Johan och Mick var här också. Och hallå, jag fick en Soda Stream igår! Det ska bli gött sen i nya lägenheten. : )

Idag funderar jag på att gå bort till farmor, hon passar min lillasyster idag, nämligen.



Hej, säger Nea till folket.

Födelsedag, hipp hurra!

Hurra! Idag fyller jag 20 år. Hejdå tonåren, hej vuxenvärlden.
Gick in på min morfars blogg och såg en fin liten hälsning där som jag vill dela med mig av. Tycker ni att hälsningen är lika fin som jag tycker?





Ja, han är allt bra rolig, min morfar.

Alice.







Alice, för den som inte ser så bra. Och den lilla kaninen där borta vid trädet, han är ganska liten, men han finns iallafall där.

Målad med akrylfärg, 60x80cm, 1000:-
[email protected] för den intresserade (eller om man är intresserad av någon annan tavla också, för den delen).

Tisdag.

Tavlan som jag pratat om att jag målat på är nu klar. Tänkte ta kort på den lite senare idag och lägga upp här. Just nu hinner jag inte. Om tio minuter ska jag ta t-banan ner till Jernbanetorget och möta upp Johan och Erik på Bussterminalen. Erik ska nämligen imorgon gå på samma kurs som jag gick på förra veckan. Får se om han har bättre tur än mig. Mig var det minsann ingen som ringde upp efteråt, och ändå verkade de så positiva när jag lämnade in mina uppgifter. Jaja, kan ju knappast säga att inte det hänt tidigare.

Imorgon fyller jag år och då drar jag med 17:00-bussen till Karlstad. Gööööött. Frågan är om jag kommer tillbaks hit något mer. Motivationen är ju inte direkt på topp iallafall. Och intervjun jag ska på idag, luskade jag reda på (efter hur lång tid som helst, krångligaste företaget) att det är ett telefonförsäljningsjobb. Jag vill verkligen inte jobba med sånt. Jag kan ju för fan knappt prata med min egen mor i telefon. Jävla helvete. Får se om jag ens orkar släpa mitt jävla arsle till deras kontor, när jag inte ens vill ha jobbet.

Dö aldrig?

Om mindre än ett dygn är jag inte längre tonåring.

Dags att vända rätt dygnet?
"Imorgon" är det arbetsintervjudags ännu en gång.

Målamålamåla.

Idag har jag målat nästan hela dagen. Dock är tavlan inte klar än. Det blir iallafall en tavla målad med akryl för en gångs skull. Det var ju så längesen sist. Men jag måste erkänna att jag gillar att måla digitalt och för hand med akryl ungefär lika mycket. Jag kommer nog aldrig att få bara en enda stil på mitt måleri. Men vem bryr sig?

Idag blir det en tur till Storo storsenter också, ska bli kul att se om det hänt något där de senaste månaderna. : )

Snart födelsedag.

Om lite mer än två dagar fyller jag år. Det är väl ingen som glömmer bort mig då?

Jag är en pysslare.

Igår var jag och Mia på byn. Jag köpte mig ett par vita stay ups till Halloween, och Mia köpte hur mycket smått och gott som helst till Halloween. Så igår hade vi lite fixar-dag. Mia klippte och sydde på sin kjol som hon ska ha, och jag sydde på i flera timmar, för hand, för jag har ju ingen symaskin (kanske skulle önska mig en sån också till födelsedagen?). Jag har sytt om en gammal kjol, så att den blev kortare och lite mer puffig. Och så tog jag underkjolen till den kjolen, och sydde en cape av den. Just det, och så sydde jag ett förkläde av en gammal vit klänning som jag aldrig använder. Någon som redan förstår vad jag kommer klä ut mig till? Jag tror att det kommer bli bra iallafall. Det enda jag har kvar är att sy lite kanter på capen och fixa mig ett brett svart band eller skärp, och köpa matchande skor. Det ska styras!

Outfiten får ni se först efter att jag haft festen. :P

Gung, gungeli, gung.









Det börjar bli lite småkyligt ute nu, faktiskt. Eller, med tanke på att jag hatar byxor så börjar det bli jävligt kallt ute nu!
Idag fyller min pappa 39 år. Jävlar, snart 40 år. Grattis!

Lokal i Karlstad?

Förresten! Till min 20-årsfest behöver jag en lokal, i Karlstad. Boltic hörde nyss av sig och är bokad just den kvällen som jag ska ha festen, 1 november. Någon snäll och bra Karlstadbo som vill hjälpa mig med att hitta en lokal? Jag vet ju liksom inte vilka som det ens går att fråga om att få hyra. Kom igen, kom igen! Jag vill verkligen inte behöva ha min fest i Grums. :(

Kurs.

Idag har jag varit på Informationsmöte & Vikariekurs för Barnehage, alltså en kurs för oss som sökte på dagisjobb för vikarier. Ungefär tre timmar satt jag där och lyssnade på hur det går till på ett dagis, vad det finns för olika typer av dagis i Oslo, vad man bör och inte bör göra, regler, lagar osv. Vi får väl se vad som händer efter det här. Helst av allt vill jag ju ha fast arbete någonstans, men man tar väl vad man får.

Nu ska jag äta mackor med kokt skinka (för det finns typ ingen rökt skinka/kalkon/kyckling i Norge. :( )

Idag är ingen bra dag.

Idag är det en sån där dag då jag bara vill hem till min säng i Sverige och bara ligga där. Inte göra någonting, inte bekymra mig över någonting. Bara vara där, med mina tavlor, gärna en Johan vid min sida, tittandes på någon bra serie. Desperate Housewives, Heroes, Gossip Girl. Ingen hyra, ingen hysteri över att skaffa mig ett jobb, för pengarna jag får för mina tavlor räcker gott och väl när man inte har någon hyra. Det finns minst 20 skäl för mig att ge upp och åka hem, men bara ett enda för att stanna kvar.

Det här är en riktig skitdag.

Herrljunga Päroncider.

Idag har jag druckit Herrljunga Päroncider. Mums tyckte jag och plötsligt var den slut. Som alltid. Imorgon måste det städas och diskas. Det måste faktiskt det. Jobbigt.

Och snart fyller jag hela 20 år. Det ska bli spännande att få uppleva. Att plötsligt få visa upp sin egen legitimation på uteställena i Oslo (för det finns ju nästan inga 18-årsställen här). Och massa roliga presenter vill jag ha, och bra presenter vill jag också ha, såna som jag kan ha användning för. Önskelista finns ju längre ner i bloggen för mina nära och kära. : )

Tjatigt, tråkigt, sluta läsa nu. (Nej, det där menade jag inte. Fortsätt läsa.)
Puss.

Ny design!




Så vad tycks om den nya designen? Jag gillar den iallafall. : )

Utan spis.

Vi har fortfarande inte köpt någon spis. Det innebär att vi inte kan laga någon mat. Det blir mest pizza i pizza pronton, hamburgare i grillen eller pommes och nuggets i fritösen. Vikt: oförändrad. Jag som vill gå ner. En hel del.

Antal sökta jobb idag: 15, varav 3 på förskolor.




Snart. Ger. Jag. Upp.

Det är bara jag som råkar ut för sådana grejer.

Igårkväll skulle jag kolla på senaste avsnittet av Greys Anatomy. Vad händer? Jo, när jag trycker på F i VLC för att få fullscreen, så vänds hela skärmen uppochner. Men seeeeeeriöst! Jag vet väl inte hur man vänder rätt den heller. Det var ju bara att stänga av skiten och vänta på att Johan skulle komma hem från jobbet. Det såg rätt kul ut när han satt här helt vriden för att kunna se något, och muspekaren som var helt omvänd. Men han fick iallafall den att bli rättvänd igen. Jävla öde! Varför händer alltid såna konstiga grejer mig?

"Dagens" eller vadå?



Meet: Daisy. Hello, Daisy.


Ja, det verkar som att en teckning/tavla/skiss/målning om dagen håller i sig. I like it. Fast det vore roligare om fler av er kommenterade. Det är så fy skam med så många läsare och så få kommentarer.

Dumma djur.

Jag gillar verkligen inte djur, inte det minsta, faktiskt. Jag är nog egentligen också ganska rädd för dem, iallafall för hundar. Men av någon konstig anledning så älskar hundarna mig. Varför? Jag brukar hälsa på dem för att bli lämnad ifred, jag skjuter undan dem och helt enkelt vill inte, men ändå hänger de efter mig. Usch. Det gör att jag gillar djur ännu mindre.

Dumma djur.

Digital beställning.




Här i veckan fick jag en beställning att måla lite i Photoshop. Hon som beställde beskrev vad hon ville ha och det här är resultatet. Och nu väntar hon på att få den i form av en 50x50cm stor affisch. Rätt gött.

Lördag i Karlstad.

Vin igår, Ipren idag. Snart ska jag iväg och kolla på skor. Jag behöver en hel del nya skor, har jag kommit på. Jag tror inte att jag har köpt skor sen i våras nån gång. Det känns inte alls bra. Så idag hoppas jag på ett (eller fler) riktigt fynd att ta med mig hem. Det vore kul. : )

Lite mörkare än vanligt.

En del av er har sagt att ni vill se lite mörka bilder, som en kontrast till alla mina glada. Så här får ni, lite av idén kommer även den från en läsare.








Puss.

Oslo - Karlstad.

Idag bär det av till Karlstad. Det blir bara jag och Mia i limon igen. Gött. Jag kommer dock inte märka av all den plats vi då kommer ha i bilen, eftersom att jag kommer sitta fram, men det är ju trevligt att iallafall veta att den platsen finns där.

Puss. : )

Margareta.








Margareta kan flyga med sitt paraply, det kan inte Madicken. Pilutta dig.

Önskelista (Jag fyller ju 20 snart).

- Mest vill jag ha ett jobb, helst ett jag tycker om, i Oslo eller Karlstad.
- Sån där maskin som bakar bröd åt en.
- SodaStream (eller någon billig kopia, bara den ger mig kolsyrat vatten).
- Smaker till det kolsyrade vattnet (kolsyrat vatten är bland det äckligaste jag vet).
- Kläder (eller presentkort som jag kan lägga på kläder, det behövs).
- Målardukar, penslar, färger.
- En ny pyjamas, gärna en rutig och pösig.
- En krogrunda med gratis drinkar hela kvällen.
- En vinterjacka (min är inne på tredje året, jag tvättade den så ärmarna är nu för korta. Kul liv).
- Målarkurs.
- Grafisk Design-kurs.
- Alkohol, gärna vin.
- Biljetter till MGMT i Stockholm i november.
- Biljett till Arvikafestivalen.
- Biljett till Emmabodafestivalen.
- Biljett till någon annan festival (festivaler är ju alltid kul).
- Lokal till min födelsedagsfest, 1 november (och obegränsat med alkohol den kvällen).
- Smycken (silver, gärna med svarta stenar).


Så nu behöver ni inte fråga mig vad jag önskar mig längre. Ge mig allt.

Jag gillar Karlstad.

Imorgon åker jag med Mia till Karlstad. Det ska bli skönt. Få sova i min egna säng (få sova i en säng över huvud taget, sover ju på soffan i nuläget). Hoppas att mamma bjuder på potatisgratäng, att lillbrorsan Rock-Rune inte skriker för mycket (Ja, han heter faktiskt både Rock och Rune, och Angus. Mamma är en rocker). Och hoppas att pappa och Nea har tid att ses den här helgen. Iofs så kanske jag stannar lite längre än bara helgen, men det får vi ju se. Och kanske kina-mat på fredag, tror jag Mia sa något om, det vore ju kanske lite spännande.

Fisketur.

Som lovat så visar jag lite digital konst idag.








Puss.

Huseby är en rar fyr.

Dagens frukost: Baconostkorv med rostat bröd. Kanske inte världens bästa, men det duger för stunden.
Hyresvärden var här förut, han som aldrig vill lämna besked på om man fått lägenheten eller inte. Men idag tog han Johans personnummer, "så att Magda kan skriva kontraktet rätt". Hmm, betyder det att vi har fått lägenheten eller? Gash.
Och hur ska vi ha råd ens? 21.000:- i deposition, som ska betalas tillbaks till Johans föräldrar innan året är slut, och Johan är den enda med jobb. Nej, nu blir det att söka alla jobb som finns, till och med såna som jag verkligen inte vill ha.

Tidig morgon.

Jag gillar inte att vara vaken såhär tidigt på morgonen, speciellt inte eftersom att jag inte gick och la mig förrän klockan halv tre inatt (och somnade sent därefter). Blö. Vad ska jag egentligen göra med den här dagen? Jävla arbetslös. Jag avskyr att det är sån kris. Det finns liksom nästan inte ett enda jobb att söka. Och söker man inget, så får man inget. Jag söker ungefär ett jobb om dagen. Mer än så finns det inte. Inte på NAV, finn och Manpower tillsammans ens. Nä, på torsdag ska jag till Sverige och måla, och jag åker inte tillbaks till Norge förrän mina beställningar är färdigmålade (eller om något annat kul dyker upp). Det tror jag blir bäst, att få måla i lugn och ro. : )

Och snart fyller jag år! (Vilket påminner mig om att två stycken jag känner fyller år idag. Well, grattis på er!)

Duktig Malin.

Idag har jag varit duktig, jag har målat hela tre tavlor i Photoshop. En la jag ju upp förut idag. De andra väntar jag lite med. Tar nog en imorgon och en i övermorgon. Det är ju inge kul om alla läggs ut på samma gång heller.

Nu ska jag sova... Eller snart.

Drake.

Och eftersom att dagen är lång och tråkig så tog jag mig lite tid och målade efter ännu en läsares förslag.






Bjuder på två närbilder också.






Dryg dag.

Johan var och kikade på lägenheten som vi hoppas på att få. Den ska vara klar på onsdag, men köket är inte ens i närheten av att vara på plats och jag har inte sett någon springa runt här och jobba idag. Vad händer egentligen? Det skulle inte förvåna mig ett dugg om Huseby kommer och säger att inflyttningen blir första november istället. Gaaah.


Såpbubblor.

Idag har jag Photoshop-målat. Varsågoda:




Idén fick jag faktiskt av en läsare.
Puss.

Dum söndag.

Idag vaknade jag klockan 16.00. Jag trodde att klockan var tolv och tyckte att det var helt sent. Usch. Nu är det ju kväll, helt plötsligt. Hur jobbigt som helst ju.

Jag har sett att en del av er gillar att göra reklam för mig. Om ni nu vill fortsätta med det (vilket jag absolut tycker att ni ska göra ;P), så kan ni ju använda er av den här bilden:




Puss. : )


Lyckad dag, mindre lyckad natt. But still.

Oj, vad dåligt jag har uppdaterat idag. Fy på mig. Men jag har faktiskt varit upptagen. Först sov jag till elva. Sen åkte jag och Mia till stan på Bondens marked, smakade på massa kul och gott. När vi kom hem sov vi lite middag, städade och sen har det varit förfest här resten av kvällen. Egentligen skulle jag varit på krogen med de andra nu, men jag gick hem innan jag hann sätta mig på t-banan till stan. Kände att magen började göra skitont och hade säkert gett vem som helst en tusenlapp för en toalett just då. Tur att vi bara bor någon minut ifrån t-banan.

Nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på en film. (Hoppas bara inte att jag har druckit för mycket för film, man tror ju alltid att man är nyktrare än vad man egentligen är.)

Puss. : )

FredagLördagOnsdag, typ.

Jag ska låna tandkrämen som Johan kom hem med imorse. Han fick den gratis. Idag är det fredag-lördag, fast jag och Erik kom fram till att det är onsdag. Eller iallafall att det lika gärna kunde vara en onsdag. Det är så vi stackars arbetslösa tänker. Ja, visst är det synd om oss? Nu ska jag kissa. För vi har iallafall en toalett. Men ingen dusch än. Tur att Kim och Madde har dusch, så man slipper gå runt och lukta lik, eller kanske till och med något ännu värre. Grannen (inte Grannen, utan jag menar min andra granne, Rolf) spelar musik. Jag tycker att han kan gå och lägga sig.


Ja, jag är trött och borde sova. Märks det?
Inte puss.

Idag har jag varit duktig.




För idag har jag målat en tavla. Den hör ju inte riktigt årstiden till för tillfället. Men det är faktiskt snart vinter, tro det eller ej.

Grattis på mamma, 37 år idag.

Och idag fyller min mor år. Grattis. Din present hänger på väggen. Du borde veta vad jag menar. (Undrar hur lång tid det tar för henne att gå in här och läsa det, egentligen.) Jag har i vilket fall som helst inte råd att ringa hem och gratta, så det får bli här. Punkt.




37. Ännu ett år närmare 40.


Man borde inte få sova länge ibland.

Jag hatar när jag sover såhär länge. 12:43. Usch. Halva dagen har redan passerat. Men det är iallafall fredag och imorgon är det lördag. Det innebär att jag och Mia ska på IKEA och Smart Club. (Kanske följer Johan med också, om han inte är för trött efter att ha jobbat natt.) Det innebär också att det är fest imorgon. Här. Jag är egentligen inte ett dugg sugen på alkohol, men vi får väl se, jag kanske blir. Jag funderar på om man skulle ta och för en gångs skull göra något ur den där cocktailboken som jag fick av pappa i julklapp förra året. Vore ju lite spännande.


Dumle och nuggets.

Nu är jag nöjd. Jag, Johan och Henrik drog till Obs! med limon och köpte oss Dumlestrutar (hallå, fem kronor styck!), två stycken till oss var. Det ska bli gott. Fast först blir det med chicken nuggets. Henrik köpte två påsar till, haha. Det ska bli gott. Speciellt med min blandning av vitlöksdressing, curry, ketchup och hamburgerdressing. : )

Puss.

Fördömt.

Idag har jag ätit sjuuuukt goda chicken nuggets. Det var tilbud på Coop Obs!
Men nu är jag riktigt sugen på choklad, och det är dumt, för det finns chips, dricka, jelly beans och allt möjligt här, men ingen choklad. Fördömt.


Torsdag.

Tror det är tredje gången jag har just "Torsdag" som rubrik. Intressant.

Jag räknade hur många beställningar jag har på lager för tillfället. 15 stycken. Jisses. Det kommer bli en tuff helg nästa helg när jag ska till Karlstad. Det är ju där jag har alla mina målargrejer. Men jag funderar på om jag inte skulle sticka ner till Panduro ändå och köpa mig lite grejer och börja måla. Jag har ju lite färger och penslar här i Oslo också. Vi får väl se, helt enkelt.

Nu ska jag leta upp kanelbullarna som jag la undan igår att ha till frukost idag. Mums.
Puss. : )

Penelope.

Nu ska jag titta på filmen Penelope. Vet inte riktigt vad jag förväntar mig av den. En vanlig romantisk komedi brukar aldrig slå fel när man är på just det humöret. Den har fått bra betyg av IMDb iallafall, och James McAvoy från Atonement är med, och honom gillar jag. :)

Film-time!









Jelly Beans.




Jag fick 1,4 kg Jelly Beans av Johan i 2-årspresent. Han är så bra!

Varmt vatten, kallt vatten.

Idag hade jag tänkt ta den massiva disken som uppstått sen vi flyttade in här (vi har ju ingen diskmaskin längre). Ja, jag började diska, kom en bit, men så försvann allt varmvatten. Jag tycker att det är lite äckligt att diska i kallvatten, så disken får väl stå där och ruttna ett tag till. Baaaaaaaah.

Kaosflickan.

Jag har illustrerat ett omslag till en tjej som skriver en bok om sig själv. Jag ska väl inte gå in så mycket mer på det, men jag tänkte visa omslaget iallafall:




Puss.

Yay, 50 år!

Och grattis på Elisabeth som fyller 50 år idag! :)



Mikael Blomkvist - Michael Nyqvist? Nej, tack.

Nu är jag för första gången ensam i den nya lägenheten. Jag hör en massa konstiga ljud hela tiden. Fast egentligen är ljuden inte så konstiga, med tanke på att jag VET att snickaren håller på att ränna runt i lägenheterna intill. Men det är något med ensamheten och ljud som ändå gör en rädd på något sätt.

Och hallå! Hur många av er där ute har läst Män som hatar kvinnor? Helt underbar bok (alla tre är helt jättebra, iofs) och Mikael beskrivs som en man som ska föreställa vara snygg, inte bara för 40+are, utan även yngre ska finna honom attraktiv. Well, jag checkade IMDb härom veckan, och vem spelar honom i filmen som kommer i början av nästa år? Michael Nyqvist! Usch, vad jag blev besviken. Men men, jag tror åtminstone att alla andra kommer vara rätt för sina roller. Peter Haber som Martin Vanger, bland annat. Haha. Det ska bli riktigt kul att se! :D
Can't wait!

Den där Johan.

Johan sitter här intill mig med Henriks laptop, ser superfokuserad ut och märker inte ens att jag glor på honom. Undrar vad det är han pysslar med som får honom så fokuserad. Hmm. Nu ska jag kolla upp om det här hemmet innehåller någon blyertspenna och kanske till och med ett sudd. Jag är väldigt osäker.

Lillasyster.



Titt på tösa, va grann ho ä.

Finn ett fel.



Knasiga land.

Malin och Joakim.



Det här är jag och min pappa.

Godmorgon.

Idag har jag massor att göra innan tåget till Oslo går. Men jag orkar inte ta tag i något. Och så måste jag ju se på nya Desperate Housewives. Vi får väl se hur det blir med allt, helt enkelt.




Puss.

Lillebror.




Kolla vilken dubbelhaka lillbrorsan har fått. ;)

Grattis oss.




I måndags firade jag och Johan två år tillsammans och då fick han den här av mig, plus en tuschteckning som jag inte vill lägga upp här. Den behåller vi för oss själva. :) Iallafall, det här blir den tredje Sin City-tavlan jag målar åt Johan. Värsta samlingen.

Saga.




Saga är min kusin och hon är såhäääääär söt.



Puss.



Vid närmare eftertanke vill jag nog dela med mig av den här bilden också.

Smet.

Haha, vi bor verkligen i en gammal butikslokal, med dörrarna kvar och allt, och stoooooora fönster. Känns helt skumt, men bra. :P

Ikväll bär det av till Karlstad. Den här helgen är det nämligen dags för träff på Universitetet igen. Det ska bli skoj. Vi ska fota analogt, har jag för mig. I helgen ska jag även träffa Johanna (och kanske Erik? Om han vill, vill säga :P). Det ska bli megakul! Har saknat deras söta trynen, faktiskt. :)

Idag måste jag hämta en kopia på mitt skattekort och ge det till Allan på Manpower också. Jobbigt, det regnar ju. :/



Idag bjuder jag på en bild också. Inte lika glad bild som det brukar vara, men det struntar jag i.