Bajs.

Idag har jag städat, städat och städat. Resten av dagen ska jag städa. Idag flyttas det nämligen och imorgon på morgonen måste precis allting vara klart. Mia jobbar, Henrik jobbar. Vi kan inte flytta bort mer grejer för det är massa folk i lägenheten som grejar och behöver all plats. Jag kan alltså inte städa golven, eftersom att det står kartonger överallt. Badrummet klart, köket så gott som klart. Ja... Det kommer bli en jobbig natt, helt enkelt.

Beställningar.

Idag gick jag igenom min inkorg på gmail. Jag insåg precis att jag har fått 8 beställningar de senaste dagarna. Det ska bli härligt i plånboken. Det behövs verkligen, vill jag lova.

Nu lyssnar vi på Hello Saferides nya album. Hon är fin.

Flytt.

Nu har vi varit iväg till nya lägenheten och Mia har skrivit kontrakt för hennes och Henriks lägenhet, som jag och Johan ska bo i tills vi får en egen. Nu har iallafall hyresvärden där träffat mig och Johan och jag hoppas att han gillade oss tillräckligt för att vilja ge lägenheten intill till mig och Johan (och Erik). Kikade lite på den lägenheten också, som vi tre vill ha. Den verkar bli jättemysig. Och Erik kan ta boden, så slipper han sova i vardagsrummet, liksom. Görbra. :)

Nu är jag sugen på chips.

Handbörjarä har jag ätit idag.

Nu är uppdraget på ICA slut för den här gången. Det var helt okej, faktiskt. Trots att jag endast var anställd för att plocka varor och göra butiken fin till den nya butikschefen som börjar nästa vecka. Hoppas att han blir nöjd.

Kvällen har gått rätt sakta. Det känns som midnatt fast klockan bara är strax efter nio. Johan gick och la sig för någon timme sen, hoppas att han sover bra där inne. :)

På tisdag blir det flytt från den här lägenheten till en lite längre bort, och om några veckor flyttar (forhoppningsvis) jag, Johan och Erik in i en liten tvåa precis bredvid den som vi flyttar till på tisdag (och så blir vi grannar med Mia och Henrik på ena sidan, och Kim och Madde på andra). Det ses det fram emot, vill jag lova.

Nu kommer snart månaden där nästan alla jag känner fyller år. Det kommer bli en upptagen månad, med andra ord. :D





Krullig är jag ibland. När jag orkar. Eller när det är fest.


Varför måste det vara så kallt på morgonen?

Klockan är sju och jag sitter här och skakar. Det är så kallt på morgonen! Jag förstår inte. Snart ska jag iväg på min tredje arbetsdag av fyra totalt på ICA. Hoppas att fötterna inte ska göra lika ont idag som de gjorde igår. Det var hemskt. Men jag har faktiskt inte råd med nya, bra skor. Hade jag haft det så hade jag inte behövt ta det här veckouppdraget ens.

Dags att gå ut i kylan!

Carl-Einar och jag.

Gash, jag är helt slut. Och jag har bara jobbat två dagar på ICA hittills, vilket betyder att halva arbetet är gjort. Arbetsuppgifterna är iallafall helt okej, det är mest fötterna som gör ont. Två dagar kvar iallafall. Lagomt.

Idag fyller min fina svärmor år. Jag är sjukt avundsjuk på henne. Hon ska gå på Carl-Einar Häckner idag i Karlstad och jag hade så gärna varit där! Åhåhåh. Visst har jag sett honom förr, men jag kan bara inte tröttna. Han är så fruktansvärt mysig, rolig och bra.

Nu ska jag försöka att samla kraft till att baka lite. Jag är så sötsugen. :)
Puss.

Händelserikt.

Idag har jag varit på arbetsintervju, skrapat fram en blåsa på ena hälen, sovit middag, ätit hamburgare, sett på film och fått ett veckouppdrag på ICA. Jag hoppas att jag får jobbet på Panduro!

Amelie.




I helgen har jag suttit lite i Photoshop och pillat fram den här grejen. Den är inspirerad av "Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain".


Idag följer även en närbild med: 


Hoppas den gillas. :)
Puss.

En helt vanlig lördag i Oslo.

Idag var det visning av lägenheten vi bor i. Så jag och Johan fick fördriva tiden på Coop Obs! och Økern Senter. 2 timmar på att egentligen inte göra ett dugg. Vi köpte oss en grillad kyckling, en varsin fralla och en stor Urge (hallå, när började affärerna sälja stora Urge igen?). Sen satt vi mest ner och väntade på att gå hem igen.

Idag ska vi äta kött, hemmagjord currysås och klyftpotatis. Jag tror att det kommer bli mumsigt.
Puss. :)

Terror på Sinsenveien.

Jag brukar ha skitsvårt att bli pigg på morgonen. Det tar mig evigheter innan gnuggandet i ögonen försvinner. Imorse (okej, klockan var halv ett på dagen) var det en annan visa, minsann. Jag vaknade några gånger vid tio-tiden av att någon klippte gräset utanför. Jobbigt, tänkte jag.

Halv ett vaknar jag igen, av ett jääävla oväsen, det låter liksom krasch samtidigt som det skrapar. Jag går ut i vardagsrummet för att kolla. Och genom den vita gardinen ser jag att någon jävla pundare står med en kofot och har tagit sig halvt igenom fönstret på dörren till bakgården. Jag blir livrädd, springer in och skriker på Johan, som springer fram till dörren och halvt skrämmer ihjäl pundarjäveln. Han försöker påstå att han bor här och att låset är utbytt. Precis som att vi skulle gå på det, idiot. Han försvann iallafall och vi ringde polisen och Mia. Mia blev jättechockad och är nu påväg hem från jobbet.

Morgontrött var inget att snacka om iallafall, pigg som fan, skakig som fan. Usch. Och här ska jag vara ensam på nätterna i helgen när Johan jobbar. Tur att vi flyttar den sista september iallafall. Här vågar man ju inte bo kvar. Vi får bara hoppas att vi får lägenheten på Breisjåveien också...





Såhär fin är våran dörr till bakgården nu.


Hello, my name is Edward.

Två stycken kommenterade på inlägget innan och tyckte att jag skulle måla något med Edward Scissorhands, och visst kunde jag väl göra det, han är ju så söt. Så:





En platt Edward i Photoshop med sina fina ärr i ansiktet. Inte direkt det bästa jag har gjort, men ändå. Man kommer ingen vart om man inte övar.


Fortsätt att komma med förslag, hörrni!  : )
Puss.

Förslag?





Jag vill ha förslag på idéer till en sån här tavla/tecking. Jag har så mycket tid över i helgen och vill måla massor, men är helt tom på idéer.

Någon som vill hjälpa mig? :)

Vinmonopolet.

Japp, nu har jag sovit ungefär fem timmar, ätit frukost och sminkat mig. Det är nämligen dags för intervju. Det var flera veckor sen sist. Jag får hoppas att jag hittar dit, kartan är verkligen skitskum. Och en annan skum grej, adressen jag ska till finns det inget Vinmonopol på enligt sesam.no, och han jag pratade med sa att det skulle stå Jordan på byggnaden. (Vinmonopolet (Norska Systembolaget) är ju ändå en ganska stor grej och det borde ju vara både registrerat på adressen och finnas skyltar på byggnaden, trots att det är deras lager och inte butiken). Känns lite lagom skumt. Men vi får väl se hur det går, helt enkelt.

Nu ska jag vara tantig och kolla på Days of our lives på trean. :P
Puss.

Oslo är fint.

Usch, jag har haft sån ångest över om jag någonsin kommer få jobb igen här i Oslo, och så har jag idag fått två intervjuer, på såna jobb som jag sökte förra månaden! (Och såna jobb som jag faktiskt vill ha, och inte bara "bättre än inget"-jobb. Bra.)

Igår var jag, Johan och Mia på en asiatisk butik nere på Sofienberg. Där fanns huuuuur mycket roligt som helst. Mia köpte massa grejer, däribland en burk konservfrukt, jackfruit. Någon som har smakat sån och vet vad det smakar? Det stod på wikipedia att det skulle påminna lite om ananas iallafall. Det gillas ju. :)

Idag blir det hemmagjorda hamburgare med pommes. Mmmm. :)
Puss.

Rosa himmel.




Jag testade att göra lite digital konst idag igen. Det är verkligen kul! Det tänker jag fortsätta med.
Det är väl meningen att det ska vara en ledsen, liten pojke, vars mamma är påväg ner för att trösta honom.
Om någon har något förslag på en idé till en sån här tavla, så är det bara att hojta till! :)

Idag är jag glad, så jag bjuder på närbilder även den här gången:









Hoppas att ni gillar't! :)
Puss.

Digital barntavla.

Jag försökte mig på att måla en barntavla i Photoshop idag, då sparar jag ju både färg och dukar. Och så övar jag ju upp mitt konstnärssinne. :) Jag blev iallafall rätt nöjd.





Och så får ni två närbilder, när vi ändå är igång:









Pojken är ju lite slarvigt gjord, men jag tycker att flickan blev jättesöt iallafall. :)



Måndag.

Idag ska jag och Johan få lön, ingen av oss har orkat kolla om vi fått det än. Vi vaknade för övrigt klockan 14:00 idag av att Mia kom hem från jobbet.

Jag är så himla sugen på potatisgratäng, så det ska jag försöka se till att vi gör idag. :)




Det här är min syster som är så sjukt lik våran pappa! Vi kan ju hoppas att hon växer ikapp näsan iallafall. ;) (Ironi för den som är lite trögare. Jag har nämligen också pappas näsa, men den såg inte alls sådär stor ut på mig när jag var så liten :P)

Sanna och Jonathan.



Igår firade mina vänner Sanna och Jonathan två år tillsammans, jag fick äran att måla en tavla till Sanna från Jonathan. :)

Skiss.




Ja, jag bjuder på den här idag också, för nu är jag rätt nöjd i kroppen.


Städdag.

Idag har vi städat på här hemma, imorgon är det nämligen visning av lägenheten på Sinsenveien. Vi får hoppas att vi hinner klart. Johan tog nyss moppen ner till vårat kebabställe och köper kebabtallrik till honom och Henrik, och så en kycklingtallrik till mig. Det ska bli riktigt gott, faktiskt.

Åh, vad jag längtar tills vi kan ta en egen lägenhet. Då ska Johanna och Johanna komma och hälsa på oss, har jag bestämt. Och vi ska ha det så kul! :) Fina flickor.

Och Johan hittade stora Urge på ICA förut, åhåhåh! Såna har jag inte sett sen jag bodde i Oslo i högstadiet.
Imorgon blir det antagligen kräftskiva hos Kim och Madde också. :)

Tredje gången gillt.

Två gånger innan har du bara uteslutit mig, utan att ens ge mig en anledning, låter mig gå där och undra. Två gånger tidigare har du bara struntat i mig, pratat skit bakom min rygg och inte ens sagt vad det är jag gör som du stör dig på så mycket. Jag behöver inte det här en gång till.

Johan, min Johan.

Idag ska jag tillbaks till Oslo igen. Johan hämtar mig på terminalen ikväll, min packning är ju jättetung! :P Han är ledig idag, så han föreslog igårkväll att vi kunde ta och hitta på något ikväll. Vi får väl se vad det blir. :)

Och hallå, jag har varit jätteirriterad på att mitt skattekort tagit en evighet att komma, så säger Johan att de hittade det i en hög med reklam!  Haha, hoppas att jag hinner använda det på min Deli de Luca-lön som kommer på måndag. Mia ska ju ha 2500 kronor i hyra av mig, och jag jobbade ju bara i en vecka, så jag vill ju helst inte att de ska dra 50% skatt för mig. Men nu hoppas jag på att få lite pengar över iallafall.

Nu ska jag bara slappa och kramas lite med den nyfödde tills min buss går strax efter klockan sex.
Puss. :)

Bäbisen (Ja, med ett "ä")





Här är bäbisen utan namn. Namnförslag? (Gärna inte Rune, då)

Tredje syskonet, andra brodern.



Hej, fina och väldigt ojämnt klippta luggen! Ja, det är givetvis jag själv som klippt, och inte är jag någon frisör, inte. Men jag gillar den ändå.

Hursomhelst så fick jag iallafall en lillebror igår, det betyder att år 2008 har jag fått två nya syskon (Nea föddes i januari). Det är inte bestämt vad han ska heta än, men Simon insisterar på Rune, det tycker vi andra är taskigt. Jag ska iallafall fota ungen lite idag och lägga in senare. Hoppas ni har en bra dag där ute! (Och mina besökare har ökat något så enormt, himla kul! :D)

Någon gång måste du bli själv.



Mitt senaste verk. Vad tycks?

(Blev inga steg för steg-bilder den här gången eftersom att jag inte ens visste att jag hade kamerasladden här! Haha)



Guess what?

Haha, jag hittade kamerasladden i en av mina handväskor! Fy, vad bra. Jag ska genast fota lite skisser och en tavla. :)

Föd nån gång, då!

Jag har målat och skissat en massa den här helgen, men jag är ju så knäpp, för jag glömde ju självklart kamerasladden i Oslo, så inte kan jag lägga in några bilder i datorn. Gah. Men jag ska väl tillbaks till Oslo någon gång under veckan. Om mamma bara kunde ta och föda någon gång. Det känns ju så dumt att åka till Oslo och så föder hon någon dag senare och så har inte jag möjlighet att åka till Karlstad på flera veckor eller nåt. 14 dagar över tiden idag. Jaja, vi får väl se vad som händer.

Nu är jag väldigt hungrig och ska nog ut i köket och kolla vad som finns att äta. (Sen blir det att kolla massor på Heroes också, säsong tre börjar ju snart och jag måste färska upp minnet genom att kolla på hela säsong två igen!)


Jag som tecknad.

Idag har jag pysslat lite mer i Photoshop. Idag gjorde jag en slarvigt tecknad version av mig själv. Såhär skulle jag alltså förmodligen se ut om jag vore en tecknad figur:




Rätt het brud, om jag får säga det själv!



Storasysters Nea-Li.

Idag har jag spenderat en hel del timmar i Photoshop. Jag försöker ju bli bra på att måla digitalt, som jag pratat lite om innan. Och övning ger ju färdighet, sägs det. Så idag blev min lillasyster Nea offret för penselverktyget.




Såhär blev den. Och jag är rätt nöjd med den, nöjdare än vad jag har varit med mina tidigare skisser iallafall. Jag bjuder nog på en liten närbild också:



Isn't she lovely?



Äntligen en ny tavla!

Ojoj, nu var det flera dagar sen jag uppdaterade! Men jag har faktiskt en bra anledning, jag har målat som bara den! Två tavlor målade jag klart helt från grunden, och en annan gjorde jag klar som jag redan hade börjat på innan. Så jag har iallafall fått en del gjort. Tyvärr kommer ni bara att få se en av tavlorna nu, eftersom att de andra två är presenter till folk som läser den här bloggen, så vore det ju dumt att visa innan. :P

Iallafall så har jag tänkt lite på att visa steg för steg hur det ser ut när jag målar. Så nu får ni se hela fyra bilder idag. Om det uppskattas så kommer jag köra på samma sak i framtiden, och kanske till och med lite fler steg, så att man får se lite under skissgången och sådär. :)

1.


Här har jag gjort rutmönster, skissat, målat ögonen och lagt på en första grundfärg för huden. (Jag brukar lägga på ungefär tre lager innan jag börjar med skuggningen.)

2.


Här är tjejens ansikte skuggat, och det är ju en viss skillnad, som ni kan se!

3.


Här är bådas ansikten skuggade. (De här tre är tagna med mobilkamera, så det är rätt kass kvalitet, men vad ska man göra när kameran befinner sig 20 mil bort?)

4.


Och slutligen, den färdiga tavlan! Tagen med min Canon. : )



Så vad tycker ni? Ska jag fortsätta lägga upp steg för steg eller ska jag gå tillbaks till att bara lägga upp den färdiga tavlan?