Karlstad Universitet.

Idag var jag alltså på första träffen av distanskursen fotografins filosofi som jag ska läsa nu i ett år. Det verkar jätteintressant och jag är väldigt förvånad över att det verkar vara så mycket praktiska grejer vi ska göra. : )

Imorgon ska jag till Universitetet igen och jag minns inte riktigt vad det var vi skulle göra, men kul blir det nog. Och hallå, vad sjukt olika vi på kursen är, och så olika åldrar! Nästan alla verkar vara lärare, så om jag har tur lär jag känna någon som kan guida mig senare. Jag har ju själv tänkt bli lärare. : )

Nu ska jag trycka i mig lite godis och kolla på lite film.
Godnatt!


Fotografins filosofi.

Nu blir det skola hela dagen! Och ikväll blir det kött och vin. Mums. : )

Rubrik, typ.

Följ min blogg med bloggkoll


Inte för att jag gillar bloggkoll.com, men jag vet ju att andra gör det, så. Google Reader ska det vara!

Torsdag.

Ikväll bär det av till Karlstad och i helgen ska jag plugga, har hur många föreläsningar som helst, jag ska på middag hos Johans föräldrar, och så ska jag måla massor! Åtminstone tre (fast helst fyra) tavlor. Det ska bli så kul att lägga upp dem och visa hur det ser ut steg för steg. För det är verkligen stor skillnad på när man bara lagt en grund och när man har kommit igång med skuggningen. Hoppas att det blir uppskattat. : )

Nu ska snart Johan iväg och jobba kväll. Jag tycker synd om honom för han kom hem klockan åtta imorse efter att ha jobbat natt, fick sova några timmar och nu ska han jobba igen. Och i helgen blir det massa plugg för hans del också. Men jaja, pengar får han ju iallafall. Till skillnad från mig. ; )

Kan inte någon bara komma och säga att min konst är bäst och ge mig några miljoner för den? Det hade varit bra, tycker jag.




Hej sålänge!

Beställ en tavla idag!

Usch, jag börjar redan bli orolig över att jag inte ska få något mer jobb i Oslo, och ändå var det bara två dagar sen jag sa upp mig! Herregud.

Iallafall, imorgon bär det av till Karlstad, för i helgen börjar jag ju studera en distanskurs på KAU, fotografins filosofi. Jag tänkte köpa med mig en del dukar och annat till Oslo då, så beställningar vore tacksamt (jag behöver verkligen pengar!). Så kom igen nu, beställ, beställ, BESTÄLL!

En tavla på 30x30cm kostar ju endast 400 kronor (plus 50 kronor frakt). Det är ju hur billigt som helst! : )

Tänk på att du kan få precis vad du vill avmålat. Dig själv, din mamma, en kompis, pojkvän/flickvän. Eller beställ en "barntavla" där du själv väljer vad figurerna ska göra, vilka färger som ska vara med osv. Ta chansen nu! : )

Blixtar och Grefsen.

      

     


Den första bilden är från en sen kväll när det blixtrade massor ute, så jag, Johan och Mia var utanför vår lägenhet jättelänge och tittade. Efter ett tag hämtade jag kameran, men eftersom att jag har mitt stativ i Sverige så blev det inga blixtbilder, men jag fotade det där coola huset istället. Undrar vem som bor där. Det ser ganska stort och läskigt ut.

Resten av bilderna är från idag när jag, Mia och Henrik åkte till Grefsenkollen och kikade ut över Oslo. Helt högt upp var vi, allra högst upp och det var en grym utsikt. Dit ska vi åka igen, faktiskt. : )

Hoppas att alla där ute sover gott nu!

Ge mig jobb? : )

Nu har jag sagt upp mig från Deli de Luca. Jobbet var inte riktigt för mig och jag känner att jag inte har lust att bara finna mig i situationen. Så nu är jag arbetssökande igen. Men jag har en ny intervju redan imorgon iallafall, dock bara ett deltidsjobb, but still. Bra att jag iallafall får lite respons.

Jag var iväg och lämnade in en ansökan på Panduro inne på Karl Johan också. Det vore så kul att få jobba där! Gud, vad mycket material jag skulle köpa med mig hem. : ) Men vi får väl se om de ens hör av sig över huvud taget. Det är säkert en hel drös med folk som söker det, så.

Inatt jobbar Johan, han slutar klockan sju på morgonen, så inatt får jag sova ensam. :/ Men ibland måste man ju göra det också. Stackars lilla Johan, nu står han där och har precis påbörjat sitt skift. Han som var så trött idag. En stor puss ska han få när han kommer hem imorgon. Lilla gosen. : )

Nu ska jag leka med lite bilder som jag tagit här i Oslo. Tänkte att jag ska lägga upp några av dem här när jag är klar. : )

Johan är snällis.

Ikväll jobbar jag till ett och ska alltså stänga butiken. Kollektivtrafiken har då slutat gå. Ikväll har jag tur, för Johan slutar 22:00 och kommer över till min butik då och väntar på mig där för att sen gå med mig hem. Det ska ta ungefär en och en halv timme att gå den där biten. Det kommer bli jobbigt, men vad gör man? Imorgon är jag iallafall ledig. Då har jag ett par ärenden att uträtta, faktiskt. Jag och Johan ska ner på stan en sväng då iallafall. Och på torsdag blir det kvällsbussen till Karlstad. Yay! : )

Nu ska jag försöka övertala min man att gå upp till Rema och köpa bröd.

Skiss-samling.

Jag fick en förfrågan för några dagar sen från en tjej som ville att jag skulle lägga upp lite blyertsskissade bilder. Så det tänkte jag göra idag. Hon har tidigare beställt konst av mig och funderar nu på att beställa igen. Sånt känns bra. Återkommande kunder vill jag ha. : )

Så, här får ni ta del av några skisser (som jag faktiskt hoppas att flera av er redan har sett) från år 2008:

              
                


Längst upp har vi några ur Gossip Girl-gänget,
på raden under har vi två beställningar och en skiss på
Sarah Jessica Parker.




Stackars Johan igen.

Nu är Johan påväg till mitt jobb. Cecilie hittade bara någon som kunde hoppa in från klockan 16:00 idag, så Johan får hoppa in och jobba några timmar på mitt jobb. Hoppas att han inte blir ledsen på mig. Men han får ju lite extrapengar iallafall!

Aj, min mage.

Så fort som jag är orolig över något eller helt enkelt inte mår bra, så får jag lätt väldigt ont i magen. Idag är en sån dag. Det spelar liksom ingen roll vad jag gör så har jag precis lika ont i den och tvingas att springa på toa några gånger i timmen.

Jag sjukanmälde mig nyss till min chef och ringde Johanna som står i butiken nu. Det känns inte alls bra att lämna folk i sticket sådär, och speciellt inte eftersom att det är söndag och de lediga förmodligen redan har andra planer och inte vill hoppa in. Men jaja, jag kan ju inte direkt hjälpa att magen gör ont. Vi får se om den mår bättre under dagen och om jag kan komma in lite senare istället.

Hoppas att ni andra där ute mår bra iallafall.


Jobba, jobba.

Imorgon ska jag jobba igen, men jag ooooorkar inte. Mina fötter gör ju fortfarande ont. Men jag behöver ju pengarna, såklart. 13-21 blir det iallafall. Hoppas att det inte kommer alltför många och handlar av mig.

På torsdag ska jag åka till Karlstad igen. Jag börjar ju plugga en liten kurs på Karlstad Universitet. Fotografins filosofi heter den och är på 30 högskolepoäng.
Ska väl försöka se till att få en del tavlor målade under helgen också. : ) 


Sånt här får min mage att må mindre bra.

På onsdag står jag uppskriven för att jobba till klockan ett på natten. Eftersom att det blir en bit att cykla (och jag vägrar cykla ensam mitt i natten, herregud, det är ju trots allt Oslo vi snackar om), så tänkte jag kolla på Trafikanten.no om det gick att ta sig hem på annat vis. Det här var mitt resultat:




HAHA! Dom vill alltså att jag ska ta t-banan till ett av Oslos värsta kvarter, och stå där och vänta i TRE TIMMAR OCH ARTON MINUTER! Herregud. Jag vet inte vad jag ska göra, ärligt talat.

Var är Johan?

Nu är klockan halv tolv och jag har varit utan min Johan hela dagen. Jag gick upp fem imorse, men jag får inte gå och lägga mig, för Johan har ingen portnyckel. Inte ligga ner, inte stänga ögonen, inte somna. Skynda dig hem, Johangos!




Johan har tagit den här bilden på sig själv,
jag har lekt lite med den i Photoshop.

Han är så vacker.


Ajajaj, det bultar å det bankar.

Imorgon är jag ledig, vilket ju är väldigt tur, för mina fötter behöver verkligen vila upp sig! Helt otroligt vad ont man kan få efter bara ett par dagar. Tur att man är så sysselsatt på jobbet att man inte har tid att tänka på det så mycket. :P

Haha, jag har inte ätit någon frukost, jag åt en sjokoladebolle till lunch och jag är ändå inte hungrig! This is crazy. Samma sak är det för Johan. Jag tror jag måste börja tvinga i mig mat på morgonen och lunchen.

Jaja, nu ska jag göra en stoooor baguette i grillen med tonfisk, lite extra stark curry och massor med ost. MUUUMS! Jag verkligen älskar tonfisk!

Hoppas att alla mina trogna läsare (som typ aldrig kommenterar, ändra på det?) har en superbra dag och att era fötter mår toppen. :)

2 dagar.

Nu har jag jobbat min andra dag på Deli de Luca, som alltså är en butik som liknar 7eleven, fast den är mer inriktad på mat.
Min fötter värker, jag har knappt ätit eller druckit varken idag eller igår. Det här är ingen bra rutin. Och jag vet inte heller hur jag ska få in en bra rutin. Det kanske blir bättre när jag lärt mig alla arbetsuppgifter, iallafall när jag lärt mig alla miljoner PLU-koder.

Min första arbetsdag.

Japp, idag ska jag jobba min första arbetsdag på Deli de Luca. Jag får hoppas att jag inte har alltför ont i fötterna när jag kommer hem. Johan började i onsdags och han har haft jätteont i fötterna. Men jaja.

Nu ska jag äta lite frukost och göra mig iordning för jobbet.

Barntavla på beställning.


Det här är min senaste tavla. Det ska föreställa vara sex stycken älvor, tre killar och tre tjejer, som leker med varann. Två av dem sjunger och det ska jag förtydliga innan jag skickar iväg tavlan till den som beställde genom att kludda dit lite noter. Det kan nog bli bra.




Närbild på vänstra delen av tavlan.




Närbild på mitten.




Och närbild på högra delen.



Ja, bilderna är rätt dåliga, kameran ligger ju i Oslo. Det är dumt, men nästa gång jag åker till Karlstad så ska jag tänka på att ta med den. : )

Jag och pappa.

Igår kom jag hem till Karlstad och jag gick nästan direkt från mamma hem till pappa och spenderade kvällen tillsammans med honom. Vi tittade på film och drack dricka. Jag sov kvar också. Det var längesen jag sov hemma hos pappa. Det kändes bra. Fast det var nog mest för att det bara var han och jag hemma. Vi kommer så bra överens då.

Idag har jag tokmålat. Två tavlor är halvklara och jag satsar på att den ena av dem ska bli klar redan ikväll. Dum som jag är så lämnade jag min kamera i Oslo och får då ta kort med mobilkameran för att lägga upp här. Men det blir nog okej iallafall. Jag funderar på om man ska börja med att lägga upp bilder steg för steg också, så att folk får se hur det har gått till under processen. Det kan väl vara kul? : )

Nu ska jag ta mig lite paus och något att äta för att sedan återgå till målandet. Puss. : )



Min pappa när han var liten. Visst ser det ut
som värsta Peter Pan-dräkten? : D

Kanske inte den nyttigaste frukosten, men väldigt god iaf.

Nu har jag en pizza i ugnen, det blir dagens frukost. Visst är jag nyttig? Mitt hjärta lägger nog av när som helst med tanke på mina matvanor. Jaja, någon dag ska jag också bli nyttig. : )

Idag bär det av hem till kära Karlstad, där det alltid är lugnt och stilla. Det blir en helg fylld av måleri och skapande. Det är därför som jag åker hem över huvud taget den här helgen.

Det blir bara jag och Mia i limon idag, känns lite lustigt, minsann.
Ha en bra dag!

Digital konst, något jag verkligen behöver öva på.




Haha, jag har inte målat något i datorn på vääääldigt länge. Jag kanske skulle ta och köpa mig en ritplatta och börja igen. Jag har ju iallafall lite grunder att gå på. Men jag ser lite väl missbildad ut tycker jag.
Jaja, övning ger väl färdighet, antar jag. : )

Oslo - Karlstad.

I helgen bär det av till Karlstad. Jag ska hem för att måla klart ett par tavlor (som jag självklart visar här sen : P), samt köpa nya dukar och ta med mig mina färger till Oslo. Det kommer med andra ord att dyka upp en hel del tavlor här inom loppet av någon vecka. Det ska bli spännande, tycker jag. : )

Lägenhetssökandet fortstätter.

Ja, nu har jag hittat en tvårummare ute i Smestad, det ligger bara ett par hållplatser från Majorstuen där jag ska jobba, så det känns ju inte alltför långt borta ändå. Jag och Johan ska väl förhoppningsvis på visning redan ikväll, men hon ville ha oss dit imorgon (då kan inte jag, för jag åker till Sverige torsdag-söndag), så vi får väl se vad hon säger.

Idag jobbar Johan sin första dag. Han kommer hem om lite mer än tre timmar och gissa vem som tänker sitta och fråga ut honom om allt? Jag kommer ju ha exakt samma arbetsuppgifter som honom, och jag börjar inte förrän på måndag. Jag tror att det kommer bli kul iallafall. : )
Den som är i Oslo då får gärna komma och hälsa på mig. Deli de Luca Colosseum på Majorstuen.

Klockan är snart tolv och jag har inte orkat göra mig frukost än. Så nu är det som dags för lite mackor i ugnen och helt gudomligt god norsk yoghurt, världens bästa!


Konservöppnare.

Förra veckan tänkte jag laga mig lite soppa bestående utav buljong, tomatpuré, kryddor, sambal oelek, champinjoner och nudlar. Planen sprack direkt då vi upptäckte att Mia och Henrik inte har någon konservöppnare. Sedan dess har vi letat i varenda butik vi kommit över för att hitta en konservöppnare, men det verkar inte finnas några i Oslo.

Någon dag ska jag vandra bort till Coop Obs! här borta och kolla, men det står i tidningen att de har tilbud på kyllingfilé och har 10-kronersmarked den här veckan. För alla andra som bor eller har bott i Oslo tidigare är det ganska självklart att man då avvaktar att gå dit den här veckan.



Jag bjuder på ett stort tryne idag också,
man måste ju vara generös ibland.


Jag tror att Oslo tycker om mig.

Sen jag började söka jobb i Oslo (lite mer än en vecka sen), har inte mindre än åtta ställen velat ha mig för intervju, hittills. Det tog endast fem dagar att få jobb. Nog för att jag visste att det skulle vara lätt att få jobb i Oslo, men det här var ju nästan löjligt lätt. Svenskar, kom hit om ni vill ha jobb!

Nu är det bara lägenheten som är problemet. Om lite mer än en månad måste nästa boende vara fixat. Det var väl egentligen meningen att jag, Johan och Erik skulle ta en lägenhet tillsammans i höst, men nu är ju Erik kvar i Sverige på obestämd tid, så jag och Johan får fixa en lägenhet till bara oss två, vilket är svårare. Mindre lägenhet = mer attraktiv. Speciellt nu när alla nya studenter flyttat hit för terminsstarten.

Just det, har jag berättat att jag och Johan ska läsa en liten kurs på Karlstads Universitet i höst? Fotografins filosofi heter den, distanskurs. Får hoppas att den blir rolig att läsa, den pågår ju trots allt i två terminer.

Nej, nu ska jag nog ta och pussa på Johan, faktiskt. Han ser lite uttråkad ut här i soffan.
Pusso.

Att duscha eller inte duscha.

Jag har aldrig förstått mig på grejen med att duscha på morgonen innan jobbet/skolan. Iallafall inte när man börjar innan nio. Varför inte duscha kvällen innan och få sova lite längre på morgonen?
Sen grejen när man är ledig eller sjuk. Om jag vet att jag inte ska gå ut nånting under dagen händer det lätt att jag hoppar över dagens dusch. Vaknar jag nästa morgon och fortfarande är ledig så kanske jag tänker samma sak. Sen helt plötsligt sitter man där och minns inte när man duschade senast (okej, det där låter mycket äckligare än vad det egentligen är).

Men iallafall, ibland orkar man bara inte duscha om man vet att ingen kommer lukta på en ändå. Och ibland duschar man jätteofta även fast man är ensam och då känns det istället som ett tidsfördriv. Hur ofta ska man egentligen duscha? Jag tycker trots allt att varje dag känns som lite för mycket. Jag har ingen lust att sitta och smörja in mig hela dagarna.

Nu ska jag duscha!

Stackars Johan.

Han har en ganska så dum och lat flickvän. Nu gick han precis hemifrån för att ensam åka till H&M på Stovner köpsenter. Det är ganska långt dit. han måste först ta bussen några minuter ner till Carl-Berner och ta t-banan därifrån ut till Stovner. Och jag följde inte med. Usch, usch. Jag är en hemsk människa. Men nästa gång när jag vill åka någonstans, då kan Johan med gott samvete säga nej till mig, tycker jag. : )

På måndag gör jag min första arbetsdag och jag är faktiskt lite nervös. Tänk om jag inte fattar vad norrmännen säger? Tänk om det kommer en tysk eller dansk eller något ännu värre? Nej, jag kommer dö, så enkelt är det. : (



Nu jävlar!

Hallå, jag skriver igen! Hur coolt är inte det? Hur längesen var det? Mars? Iallafall, nu säljer jag konst som bara den och bor i Oslo med Johan, Mia, Henrik och Simon. Både jag och Johan har fått jobb, av samma chef, fast på en varsin av hans två Deli de Luca-butiker. Hur bra som helst!

Igår var vi på lägenhetsvisning också. Men inte tror vi väl att vi får den. Det var nämligen väldigt många där och kollade på den. Men men, det kommer nog fler lägenheter.

Nu ska jag börja blogga massor igen, är det tänkt. Det är här som jag kommer lägga upp mina tavlor, foton, erbjudanden osv.
Imorse fick jag nog av Bilddagboken, då jag upptäckte att "Tak" hade tagit bort en bild på en av mina tavlor. What's up with that? Nej, nu orkar jag bara inte. 1365 bevakare och ständigt ökande, men hur kul är det när man inte får lägga upp sina verk? Nej, något lägger jag väl upp där, mest för att inte bara försvinna, men det är bloggen jag kommer lägga fokus på, här får man iallafall göra reklam för sig själv.

Så, nyrenoverad blogg. Här får ni mig. Malin Schlott i all ära. : )




En ganska så ny tavla. Jag ska börja måla massa mer
när jag hämtat mina färger och dukar i Karlstad. : )